20 oktober 2008

Måndag

I går hälsade vi på lilla Filippa, 6 dagar ung och 2900 gr tung. Söt som socker och doftade så där underbart som bara nyfödda gör.

Bjuder på ett mumsigt recept på äppelkaka som jag bakade i lördagseftermiddag när jag hade tråkigt:) Enkelt och supergott!
Mor Marias äppelfavorit
4 äpple
1 msk smör
2 msk flytande honung
125 gr smör
1 stort ägg
3 dl mjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Riv äpplena grovt och bryn i stekpanna med honung och smör.Bred ut äppelrivet i botten på kakformen.
Smält smör och låt svalna, vispa upp ägget i en kopp med en gaffel. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med ägget och tillsätt det smälta smöret.
Fördela smeten ovanpå äppelrivet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30min på 200 grader.
Servera med vaniljsås.

6 kommentarer:

  1. Bebisar är mysiga att snusa på :)
    Det kanske blir en trea i alla fall?

    SvaraRadera
  2. Vilken liten söting!
    Äppelkaka av olika slag är aldrig fel. Nu blev jag sugen, men det är ltie sent nu.

    SvaraRadera
  3. Den äppelkakan får jag nog testa att göra nån dag. Lät gott! :-)

    Mysigt med en liten bebis att gosa med!!

    kram Linda

    SvaraRadera
  4. Åh vad mysigt med bebis :) Skönt att kunna låna ibland o snosa lite.

    Ska testa äppelkakan nån dag, den lät jätte smarrig.

    Kramis

    SvaraRadera
  5. Hej! Vilken sötnos :) Ha en bra vecka! Kram

    SvaraRadera
  6. Kan meddela att äppelkakan gjort succé i skogen...
    Fast vi saknade kanelen så den lägger vi i också nästa gång.
    Helt underbart god även utan kanel men säkert oslagbar med.

    Ha en bra dag// M

    SvaraRadera