14 augusti 2007

Skolstartsångest.....

I morgon är det skolstart och mina barn börjar i ny skola.Vi valde det själva och beslutet togs i maj månad.Då hade vi fått nog av gamla skolan.Den nya skolan ligger 2km åt andra hållet och blir också liite långt att cykla till, alltså får vi vara så snälla och skjutsa våra barn istället.Det gör jag sååå gärna!
Om jag går in på detaljer här varför vi bytte skola lär jag förmodligen bli kallad både det ena och det andra så det låter jag bli.Men jag kan säga så här mycket att svenskaspråket användes inte särskilt flitigt och av väldigt få;)

Barnen känner en del redan på skolan och jag tror att jag är mer nervös för starten än vad de är.Jag oroar mig såklart för mobbing, utanförskap och att de inte ska hänga med.Flera andra barn som redan bytt skola har haft det tufft och jobbigt att komma ifatt.Men vi kavlar upp ärmarna och ska kämpa!Bättre att ta striden nu än när de är större.Innan det gått så långt att det blir svårt att följa med i undervisningen.
Ibland är det tufft att vara mamma......

3 kommentarer:

 1. Låter som det var ett bra val att byta skola trots allt. Trist att det måste bli så. Min mardröm att något sånt som du beskriver ska hända min älskade lilla gulliga snälla son...! *håller tummarna sex år framåt*

  SvaraRadera
 2. Vi var inne på att byta dagis av samm anledning, men eftersom barnen trivs lät vi det bero. 1 år kvar till Sebbe börjar skolan och då blir det ju annorlunda, just nu känns det skönt att det är 3 fröknar på 11 barn :)
  Hoppas det går bra för kidsen imorgon!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hoppas hoppas att de har haft en bra dag!

  SvaraRadera