26 oktober 2007

Mycket som snurrar...

Huvudet är proppfullt av mycket just nu, mycket som jag vill göra och mycket som jag måste göra. Svårt för att prioritera när tiden inte räcker till.Stora projekt som kräver samtal och eftertanke innan det sätts igång.Små projekt som jag kan göra vilken dag som helst men som inte blir gjort.Saker på det mer personliga planet som känns jobbiga och som jag borde ta tag i men som jag varken vågar eller orkar. Ska prova med att skriva En att göra lista, sätta upp den på kylskåpet och utgå från den när det känns jobbigt.
Jag är en som planerar för lååånga tider framöver, jag gillar att ha det strukturerat och i ordning i mitt huvud och mitt liv, men jag känner att jag börjar tappa gnistan, tappa suget.Jag rycker på axlarna och tänker att det fixar sig säkert.
Det är snart jul(ja faktiskt) och jag har inte köpt en enda juklapp, än mindre funderat över innehållet i klapparna.Det gör mig enormt stressad.
Dessutom är det saker runt omkring som gör att julen i år känns mest som ett tvång, om jag finge välja skulle vi firat jul långtborta alldeles själva bara min familj och jag.

5 kommentarer:

 1. Du, jag känner igen mig något alldeles enormt i det du skriver nu. Jag har små och stora projekt och allt bara snurrar. Jag vill ha struktur och det har jag inte just nu.

  Julen ser jag fram emot, men det är nu innan jag "jular". Jag har aldrig firat en "perfekt jul" där allt varit klart och så, utan vi tar det som det blir. Men nu innan vill jag frossa i inredningsmagasin, mysiga butiker, pyssel osv. DET är jul för mig. *s*

  Hoppas du får lugn och ro snart! (eeh, vad är det förresten *asg*)

  Snygga prylar du visar här nedan! Kan tänka mig alltihop jag! :D

  SvaraRadera
 2. Åh.... jag känner också igen mig. Jag planerar för lång tid framöver och det kan vara på både gott och ont. När det sen inte blir så som man har planerat eller tänkt så blir det aldrig något bra.... eller hur. ;)

  Är det erat hus på bilden? Ser så mysigt ut!!!

  Stooor kram
  M I N D I

  SvaraRadera
 3. Listor är jättebra, men jag tror att du behöver skala ner det till en veckoplanering för att inte känna så mycket stress. Det är ok att du inte köpt julklappar ännu, det är många som inte har börjat, ens tänkt på jul ännu. Jag vet ju att du brukar vara ute i riktigt god tid, men det ordnar sig. Sätt dig ner med maken och planera lite, dela upp vad som ska göras/köpas och vem som ska göra vad. Deligera är dagens ord! Barnen kan också hjälpa till med mycket mer än man tror (även om de knorrar). Kram!

  SvaraRadera
 4. jag anar vad stressen beror på och det enda goda råd jag kan ge dig är att försöka ta en egen stund varje dag och bara andas lugnt.
  Vill du så har jag många bra meditationer.

  det finns en väldigt enkel som går till såhär:
  sitt på en stol eller ligg på golvet (det som känns bekvämast)
  Blunda och börja med att endast fokusera på ATT du andas. Notera i tanken var andningen sitter. Är den väldigt högt upp i bröstkorgen så försök att sänka den till magen.
  När du känner dig lugn i andningen ska du börja lägga märke till olika ljud runt omkring dig. Låtljuden komma,konstatera vad det är (en bil som körde förbi) och sedan släpper du tanken. Är det någon envis tanke som tränger sig på så identifiera vad det är och släpp det (jobbet tex)
  Tycker du att det är svårt så återgå till att fokusera på andningen. Det kan vara lite trixigt ibörjan men jag lovar att det går lättare och att det hjälper.

  kram anette som bara ÄLSKADE den taktila massagen

  SvaraRadera
 5. Du är inte ensam om att inte ha börjat med jul- och julklappsplanerandet än. Det gick upp för mig häromdan när min syster sa "å, jag har bara EN julklapp kvar att köpa..!" (och hon mer än två att köpa från början...). Men det är också en himla skillnad på vad för liv man lever och hur långt i förväg man kan planera och också må bra med det. Det ska ju vara till hjälp, inte stressa. Du kan kanske ana hur många listor Mange skrev under tiden vi byggde; minst en ny varje kväll över vad han skulle göra dagen efter. Och varje kväll blev han ännu mer stressad för han såg allt han inte hade hunnit med. Orealistisk planering är bara "till stjälp", om man kan säga så.
  Så ta det med ro om det går och så hoppas jag att "jultvånget" också löser sig till det bästa. Och trevlig helg, hälsa man och barn!
  Kram Jennie

  SvaraRadera