29 oktober 2008

Onsdag

Svart högblank sprayfärg är inhandlad och min naturfärgade höga vas väntar på att bli omstylad. Ska bli roligt att om resultatet blir så som jag hoppas:) Jag är ledig resten av veckan och då finns det tid till lite pyssel. Jag ska dessutom rensa i badrummet och möblera om lite, inte så värst mycket men en byrå ska bytas ut.

Ikväll är vi några stycken som ska på tjejkväll till en lokal färgbutik här i stan, nytt för i år och jag hoppas att det blir trevligt! I morgonkväll väntar V.I.P kväll på Village och kanske hittar jag några fina julklappar?

25 oktober 2008

Lördag

I morse körde jag maken till tåget, det var dags för den årliga killhelgen med trav i Malmö. Vi som var kvar hemma tog oss en god frukost i lugn & ro.
Nu brummar tvättmaskinen för fullt och jag ska strax fixa till mig lite, i eftermiddag åker jag och barnen in till stan för att handla lite kläder och skor till dem och ikväll ska vi kika på den här filmen! Mysigt att gå tillsammans, får passa på så länge de tycker det är ok.....

Lördagsmiddag blir det ingen här ikväll för vi tänker hjälpa McDonalds att dryga ut sin kassa:)

Trevlig helg på er!

24 oktober 2008

Fredag



Yepp, 8 biljetter är bokade till Göteborg och Scandinavium den 6 februari nästa år. Denna gången tar vi kompisar med oss och stannar 2 nätter. Barnen älskar att bo på hotell!

Det här ser vi verkligen fram emot allihop, en minisemester mitt i vintern.

22 oktober 2008

Malmö tur & retur

Idag åkte jag & maken till Malmö för att undersöka våra ögon på Capio Medocular. Och undersökningen gick som vi önskade, det blir operation och det blir den laseroperation vi hoppades på! Den 13 november har vi bokat tid.....jag är redan lite nervös.
Det är grymt mycket pengar men å andra sidan en bra investering i sig själv. Tänk att bli glasögonfri efter 28 år! Inte en dag för tidigt:)

Vi passade givetvis på att äta gott på Lilla Torg, vi satt utomhus.Hur mysigt som helst! Vi hann även med en liten shoppingrunda och en fin svart högblank brödbox från Lagerhaus fick följa med hem.
Nu bakar jag frallor så att jag har något gott att lägga i min nya brödbox....

20 oktober 2008

Måndag

I går hälsade vi på lilla Filippa, 6 dagar ung och 2900 gr tung. Söt som socker och doftade så där underbart som bara nyfödda gör.

Bjuder på ett mumsigt recept på äppelkaka som jag bakade i lördagseftermiddag när jag hade tråkigt:) Enkelt och supergott!
Mor Marias äppelfavorit
4 äpple
1 msk smör
2 msk flytande honung
125 gr smör
1 stort ägg
3 dl mjöl
2,5 dl socker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Riv äpplena grovt och bryn i stekpanna med honung och smör.Bred ut äppelrivet i botten på kakformen.
Smält smör och låt svalna, vispa upp ägget i en kopp med en gaffel. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Blanda mjölblandningen med ägget och tillsätt det smälta smöret.
Fördela smeten ovanpå äppelrivet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 30min på 200 grader.
Servera med vaniljsås.

17 oktober 2008

Webbshopen Lollopard

Jag gillar att vinna roliga inredningsprylar och när jag såg den här tävlingen hos Linda så tvekade jag inte! Perfekt med snygga badlakan till vårt nya badrum! Nu kan jag bara hoppas på att jag blir en av de lyckliga vinnarna!
Förutom att delta i skojiga tävlingar så tycker jag att det är urgott att det är fredag idag. Maken ska på fest och jag och barnen ska ha mysfredag med tacos, gotte och Idol. Först ska sonen på bio och se Wallie med en kompis och dottern ska till stallet.Under tiden ska jag försöka hitta något fint till en kär väns lilla Filippa som kom till världen i måndagsmorse. Förhoppningsvis ska vi hälsa på det nya lilla livet på söndag, får passa på nu innan hela familjen styr kosan mot Holland och Amsterdam igen.

Skön fredag på Er!

16 oktober 2008

Torsdag

Igår när jag kom till skolan för att hämta sonen strax före klockan fyra möter vi en kompis till Jonathan som säger att han ska på utvecklingssamtal. Vad trevligt säger jag och ler, varpå sonen säger: det ska vi också idag mamma om några minuter......ehhh? Näää, det har vi inte fått hem någon lapp om! Jodå säger Jonathan och bedyrar att han visst lämnat lappen. Så det var bara till att vända om och sätta sig på utv.samtalet. Pinsamt! Tänk om vi kört hem och Jonte glömt bort det? Kan ju tillägga att lappen hittades längst ner i väskan, skrynklig som en liten boll:) Så visst har han tagit hem lappen men han har inte tagit upp den:)
Jaja, i den bästa av världar fungerar allting alltid....jag hann iallafall åka och träna och det var kul!
När jag kom hem låg det kakelprover till badrummet och nu börjar det svåra....att välja! Det blir inget märkvärdigt alls utan vi tänker oss vitt & svart i någon form.

På onsdag nästa vecka ska jag och maken hit för att se om vi kan få till varsin operation. Hade varit gudaskönt att få slippa glasögonen!

13 oktober 2008

Helgresumé

När hösten är så här som den varit nu, behagligt varm och med underbara färger då är det vackert!

I lördags fixade vi present till Josefin från farmor & mormor, en ny svart cykel. Lika bra att köpa den nu innan den tog slut. En sak mindre att tänka på:)
På kvällen var vi bortbjudna till några vänner och blev bjudna på världens godaste skaldjurspasta med hembakt bröd och finfin ost till! Ska be om receptet, en glasklar favorit hos oss alla!
På natten när vi kom hem började vi packa matsäcken till söndagens fotbollscup i Höllviken. Klocka sex ringde klockan och det var ganska skönt att få ligga kvar i den varma sängen när maken och Josefin steg upp..... Tyvärr gick inte laget vidare men de var nöjda och glada ändå när de kom hem strax efter 17 igår.
Jag och sonen var hemma och fixade lite tvätt, städ och handlade mat inför veckan. Vi var även på kalas hos svägerskan.
Nu ska jag kika på Friskis & Svettis program och planera vilka pass jag ska träna denna veckan!

9 oktober 2008

Torsdag

Nu har firman som ska fixa badrum och groventré/tvättstuga varit hos oss och lyssnat på våra ideér. Nu ska vi invänta kalkyl och tidsperspektiv, någon gång framåt våren blir det. Jag trodde nu i höst innan jul(optimist) men de är fullbokade.
Det ska bli superkul att planera och se hur det bli klart, längtar verkligen!

Tränade igår och passet på onsdagar är superbra så jag måste försöka pricka in det fler gånger, sonen var på hockey igår och kom inte hem förräns klockan 21.30.....huga vad trött han var i morse när jag väckte honom 06.45:) Tur att det snart är helg igen.

Ikväll blir det massklippning av Familjen Bengtsson, min mamma bor i Bjärnum(hon har salong) och det är ett par mil dit så enklast är att samla alla så vi tar det på samma gång. Det blir nog ingen revolutionerande klippning för min del, utan mest lite toppar och en omgång färg.

Nu inväntar jag spänt att de här biljetterna ska släppas, tänkte satsa på Stockhom denna gången!

6 oktober 2008

Shopping & lite till

Det trevliga sällskapet och all shopping igår gjorde att jag var mer död än levande i morse när klockan ringde 05.45.... Men vilken kanondag vi hade tillsammans! En heldag, vi åkte hemifrån 08.45 och kom hem igen 19.30:) Jag hittade en hel del nya kläder, några tunikor/klänningar, en ny vinterjacka, svarta byxor, en kofta och några tröjor i svart & grått. Jonte fick nya jeans och en snygg tröja och Jossan fick en snygg mysig grå kofta.8 nya snygga skålar från Bolagret och till sist lite till på IKEA. På IKEA fick fatet följa med hem tillsammans med en lampa, värmeljus och nya ljuskoppar och nya underlägg.
Efter jobbet ska maken & jag ut och springa och sen ska jag packa upp alla mina kassar och fixa till med det nya fatet och de nya ljuskopparna. Ljusstaken var i största laget för min smak och jag insåg ganska snabbt att den skulle bli svårplacerad hemma hos mig.

2 oktober 2008

Snart fredag igen....

Veckorna går fort precis som vanligt, den här veckan var inget undantag:) Skönt att vara ledig i tisdags. Skulle verkligen kunna tänka mig att alltid vara ledig 1dag/veckan! I tisdags hade jag stora rensar dagen rensade ut 5 stora Ullaredspåsar ur min garderob. Måste ju göra plats för nya kläder som förhoppningsvis ska inhandlas på söndag. På söndag är det nämligen dags för höstens årliga shoppingtur till VÄLA. Trevligt sällskap, god mat och shopping är perfekt!

Avslutningsvis brukar vi kika inom IKEA och då har jag tittat lite närmare på ljusstaken och fatet. Skulle passa perfekt i Tv-rummet.

Två träningspass är också avklarade och på lördag tar jag det tredje, så skönt att äntligen vara igång igen!