23 mars 2015

Kamala beach

Jag lovade ett längre inlägg från vår resa till Thailand, idag är det 1 månad sedan vi kom hem. Tiden går så fort!

Vi har varit i Thailand 5 ggr, 1 gång i Huahin, 2 gånger i Aonang och nu 2 gånger i Kamala. Jag gillar alla ställena men jag återvänder hellre till Phuketsidan ( Kamala) för stranden är finare här. När vi lämnade Kamala så kände vi att nu är vi klara med det här. Men jag vet inte, jag behöver inte så lång tid hemma förrän jag börja längta igen och jämföra med andra resmål. För vår del passar Thailand ypperligt, det har allt det vi vill ha på en semester och Kamala är precis lagom. Men nästa gång kanske vi byter boende efter några nätter, vi är nyfikna på Kaolak. 
Längs stranden finns det små enkla restauranger som serverar fantastisk mat, här har vi precis beställt en mangobanashake, en favorit. Priserna har inte stigit sedan 2013, däremot är vår kurs kass och därför blev det dyrare än sist.
Kan man önska sig bättre utsikt när man äter lunch? Vi hittade vårt favoritställe 2013 och det fortsatte vi äta på den här ggr. Ligger mitt på stranden och har den godaste maten. Coconut-Garden.
Solstolar och parasoll finns inte längre på stranden, du kan låna eller köpa en stol/säng eller så tar du bara din handduk och hyr ett parasoll av en restaurang någonstans.

Vi bodde på The Trend, helt ok hotell men det låg lite för långt från stranden och stan för att vi ska återkomma.
Mitt absoluta favoritställe - Sunwing:) Här tillbringade vi många dagar vid poolen. Fräscht, fina solstolar, liv och rörelse och goda drinkar i poolbaren. Om några år testar vi grannhotellet Sunprime ( när bara maken och jag åker)
 Lite lättare lunch? Ta en grillad majs och knapra på, kostar inte många baht och smakar ljuvligt.
Vi tog oss till Surin beach 2 dagar och stranden där är finare, men byn är betydligt mindre. Bo där? Ja ett par dagar, absolut.

 Den dagliga mangobananashaken, inte en dag utan den.
Det finns mängder av utflyktsmål du kan ta dig till med hjälp av longtailbåt. Den här gången åkte vi ut till Freedombeach.
 Jag snöar lätt inpå vissa saker som jag gillar, som t.ex vårrullar till förrätt....Så gott!
Manikyr, ett måste när du är här. Massage och andra behandlingar är väldigt billigt. 300 baht för en timme. En lyx man kan unna sig flera gånger om man vill. Och det ville jag...hehe

På morgonen var det skön skugga på en del av stranden, ett tips är att promenera längs stranden. Skönt att röra på sig och samtidigt ser man mycket.


På kvällarna spelade vi ofta fia, spelet köpte vi på marknaden som är utanför Sunwing.

Vi brukar boka flyg och boende för sig, det har alltid blivit billigare, men den här gången tjänade vi på att boka en charterresa, vi åkte med Apollo. Skönt med direktflyg, Thai är jättebra och hade finfin service under den långa turen.

Nu får vi se var vi hamnar nästa gång, maken vill gärna åka en vecka eller två redan till sommaren.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Låter som en underbar semester!
    Om ni fortfarande vill åka tillbaka till Thailand så kan jag tipsa om koh samui om ni vill ha lite mer livat. Eller koh phangan om ni vill leva riktigt strand liv och bo i bungalow direkt på stranden med havet bara några fotsteg bort och njuta av solnedgången från verandan där det naturligtvis finns en hängmatta att slåss om! :)
    Ha en jätte fin kväll!

    SvaraRadera