30 april 2009

Valborg!

Har precis klickat hem lite sommarkläder till sonen och en ny vaxduk till utemöblemanget på H&M. Nu ska vi cykla upp och möta maken på idrottsplatsen och fira in våren. Betydligt varmare och soligare än det brukar vara, förra året åkte vinterjackan på. Det blir det inte ikväll!

Trevlig Valborg!

29 april 2009

Krutgumma

Min farmor hon är fin hon, 80 år fyller hon idag. Pigg och alert och blir alltid lika glad när jag kommer!
Farmor är också den enda som hela tiden tycker att jag äter på tok för lite, är mager, jobbar för mycket och stressar varje dag. Hon vill inte att jag hjälper henne i köket när hon bjudit mig på middag, jag måste vila.....Hon är för söt. Idag fick jag potatis, köttfärslimpa, sås och grönsaker och jag högg verkligen in på maten. Trots det tyckte hon bestämt att jag åt lite och förståss borde orka minst en portion till:) Direkt efter åker kakfatet fram, det är bara att "trycka" i sig några kakor och se glad ut.....
Efter maten brukar vi sätta oss i soffan och prata gamla minnen, jag tycker det är oerhört intressant att höra farmor berätta om sina 10 syskon och hur hennes uppväxt var. Fantastiskt roligt!
Ikväll ska jag ut och springa,måste verkligen passa på nu när det bjuds på så underbart väder!
Har förresten hittat weekendresa till oss nu, Barcelona 4 dagar i oktober. Sist vi var där var det jättefint väder och varmt. Hoppas vi kan boka i helgen!

27 april 2009

Helguppis:)

Även den här fredagen flydde barnen huset, kompisarna lockade mer. Men en fredag är en trött dag hos Familjen Bengtsson, maken och jag hann med en lååång skön promenad och lite god mat innan vi totalslocknade i soffan.
Tidigt i lördagsmorse satte jag mig på tåget mot Malmö och ett besök hos fina vännen Malin, vi började med långfrukost i hennes trädgård, sen blev det rundtur i Malmös finare kvarter....Zlatans kvarter. Efter det tog vi en runda på stan och satte oss att äta lunch på en av Lilla Torgs många mysiga restauranger. Det blåste en del men så mysigt att sitta ute! Avslutningsvis körde vi ner en runda till Västra Hamnen och hade picknick korgen med oss, solen sken hela dagen och jag var riktigt trött när jag anlände hem igen strax före klockan åtta i lördagskväll. En heldag!



Hett efterlängtad väska till dottern fick följa med hem




2 tshirts till sonen fick också plats i påsen.....

23 april 2009

Torsdag

Igårkväll kom maken äntligen hem, efterlängtad av alla. Trött efter lång bilresa, men det blev ingen vila direkt. Jontes klass hade musikuppvisning igår för alla föräldrar och de var sååå duktiga! Jag är så där fjantig och blir rörd av lilla minsta mina barn gör.....Man lixom spricker av stolthet:)

I kväll är det dax att springa igen, härligt väder och bra musik i öronen gör att det går fint. Sitter och väntar på besked från kompisen Malin om vi kan träffas på lördag eller inte. Det är tänkt att jag ska ta tåget ner till Malmö på lördag och så ska vi umgås hela lördagen, fika mumsigt på ILVA, äta gott på Lilla Torg, shoppa och snacka strunt och avsluta med en till fika nere i hamnen...Men Malin är magsjuk....så vi får se hur det blir. Visserligen kör det ihop sig lite på lördag( som vanligt...), bägge barnen och maken spelar match med väldigt lite tid emellan, men med lite hjälp av goda vänner så löser det sig säkert!


Bild från Bornholm i somras

20 april 2009

Måndag

Att behöva sitta inomhus och jobba när solen skiner och det är varmt ute borde vara förbjudet:)

Tidigt i morse( 05.30) åkte maken till Motala för konferens och väntas hem sent på onsdagkväll. Så nu är det kidsen och jag i några dagar. Givetvis är det både föräldramöte & musikkväll som ska klaras av innan onsdag - tur att det finns snälla medmänniskor som kan hjälpa till när man inte själv räcker till! Hoppas vädret håller i sig, båda barnen tränar ikväll och jag tänkte såklart titta på.

Skoskav och blåsor är nästan helt borta nu och igår klarade jag av 4 km, tomatröd i ansiktet men jag klarade av det!

18 april 2009

Sunny Saturday!

Vår & sommar året runt hade suttit fint tycker jag. Jag behöver inte kyla, snöblask och mörker.
Jag älskar våren & sommaren!
Har suttit lite på altanen och solat ansiktet idag och det känns....solen är stark!
Igår åkte barnen till kompisar direkt efter skolan och beslutade sig för att sova borta, ännu en barnfri kväll helt spontant. Helt ok, men samtidigt alldeles för tyst & lugnt! Maken och jag bestämde oss snabbt för att åka till stan och fixa mat och lite godis, sen blev det en lugn hemmakväll framför tv:n. Ibland är det skönt att vara ensamma hemma och inte åka iväg varje gång man är barnfri. Men jisses vad man saknar kidsen när de är borta!
Maken är nu på väg hem från fotbollspremiären i Trelleborg, det slutade 0-0.När han kommer hem ska vi käka grillade kebabspett med sallad och potatissnurror och kika på Robinson.
I morgon åker sonen på sin första allsvenska match, han och en kompis ska kika på MFF mot Trelleborg, redan 15000 biljetter sålda så det blir en upplevelse för honom!
Vi andra ska kika när Jossan spelar sin första seriespelsmatch.

Trevlig lördagkväll!

16 april 2009

SUCK!

Igår beställde vi ett nytt fönster till badrummet som ska göras vid - 10 veckors leveranstid....10 veckor! Vi fick ringa snickaren direkt och skjuta upp renoveringen till vecka 26-27. Skitbra eftersom vi är på Mallorca dessa veckor, antingen blir det kanon eller går det helt åt skogen:) Skönt att slippa böket, smutsen och att vara utan vatten och tvättmaskin, men samtidigt måste allt verkligen vara glasklart innan vi åker.
Dessutom så for vår förrådsdörr av igår, bara så där. Pang, så nu är det öppet i förrådet....yeah hoppas att det inte regnar de närmsta dagarna. Så en ny förrådsdörr är också beställd och ska sättas in i helgen hoppas jag.SUCK- megasuck.

15 april 2009

Konferens

I morgon åker jag med jobbet till Kivik, på konferens/utbildning. Hoppas på fint väder och god mat.
Innan dess måste jag:

* städa bilen

* stryka en massa tvätt

* skjutsa till och från dotterns träning

* gå på föräldramöte med dotterns fotbollslag

* packa väskan

* väga & packa Tradera paket

Jodå vi är två vuxna i det här hushållet, men maken är upptagen med sonens träning och kidsen tränar samtidigt så ibland kör det i hop sig:)


13 april 2009

Jajamänsan!



Nya joggingskor införskaffades i torsdags och nu har jag just avverkat min andra joggingtur. Inte långt, 3 km men det räcker gott & väl så här i början. 2 stora blåsor på hälarna är resultatet efter dagens tur och i morgon måste jag ta mig till apoteket och köpa skavsårsplåster. Nu är jag igång och det känns bra även om det var skitjobbigt idag:)

Dottern är på zonläger idag, sonen ska snart iväg & leka med en kompis och jag & maken ska försöka få ihop studsmattan idag. Tänker även försöka sitta en stund i solen och få lite sol på näsan.

Dessutom är jag med & tävlar om ett jättefint väggord hos Fru Sätterlund, det hade suttit fint i vår nya tvättstuga när den blir färdig!

12 april 2009

Söndag

Igår när vi hade vännerna från Holland här på besök så tog vi fram några gamla fotoalbum och kikade i dem, oh vad kul vi hade! Hur fort man glömmer hur barnen och en själv såg ut, hur huset har förändrats under tiden osv.
I morse satte dottern sig med en hög fotoalbum igen och förfasade sig över hur hon såg ut och vad hon gjorde när hon var liten. Hon gillade nämligen att springa "nakenfis" precis som som sin lillebror, så korten är ganska många när de båda springer runt och vattnar blommor, dansar, hoppar och leker helt utan kläder. Så sött tycker jag och så hemskt tycker dottern:)
Maken har fullföljt sin plikt i idrottsföreningen och grillat korv på EKO i 4 timmar idag, jag har tvättat, bytt i sängarna och städat av lite här hemma. Körde ut och mötte upp maken på EKO och köpte hem nya trädgårdsmöbler som nu står så fint på altanen. Svart aluminium bord med 6 tillhörande stolar. Solsängarna var tyvärr slut så dem får vi köpa till senare.
Ikväll blir det lugnt, sonen ska bada( härligt skitig när dagarna spenderas ute) och dottern ska hämtas hem från sin kompis. Vi ska dessutom packa inför dotterns zon-läger med fotbollen i morgon. Barnen har önskat "hämtmat" ikväll, vi får väl se vad det blir! Vad gör ni andra idag?

7 april 2009

Ledig

Nu har barnen påsklov och jag passar på att vara lite ledig tillsammans med dem. Eller tillsammans är väl att överdriva, de är helst med kompisar och inte med mig:)
Helgen som gått bjöd på underbart väder och inköp av varsin cykel till barnen, ny grill och en ny dammsugare( trist inköp). Lite fix i trädgården och i söndags var jag på VÄLA tillsammans med fina vännerna Jenny & Monika för att shoppa & umgås. Det blev inte lika mycket handlat denna ggr tyvärr, trist utbud och fel kroppsform för att kunna köpa några snygga jeans. Några toppar, en skjorta, 2 linnen och 1 par vita ballerinaskor fick följa med hem. Ett stopp på IKEA hann vi också med och där hittar jag ALLTID grejer som jag "behöver".

Listan för idag kan göras ganska lång:

* köpa och plantera blommor
* städa
* sy gardiner till Jontes rum
* sätta upp ny lampa till Jonte
* sortera kläder
* fixa mumsig meny till påsk
* powerwalk

Dessutom låg nya numret av Living i brevlådan och just nu drar den mest.....

2 april 2009

VÅR!


Vad ljuvligt det är när solen skiner och vinden är ljummen. Våren har äntligen kommit och vips så får jag så mycket inspiration att förändra & fixa att det nästan blir korvstoppning:)
Nästa vecka är det påsklov och då är jag ledig ett par dagar och tänkte då ta itu med trädgården och fixa till lite fina vårblommor i mina krukor. Ser också fram emot vårens första grillade korv!

I går åt jag lunch på stan med vännen Anna och innan det passade jag på att fönstershoppa lite, finns massvis med fina vårkläder & snygga skor som jag vill ha.
Förhoppningsvis hittar jag en del på söndag när den vårliga utflykten till VÄLA med fina vännerna blir av. Vi brukar vara ganska tungt lastade när vi åker därifrån på kvällskvisten, trötta men lyckliga över alla våra inköp......