8 juni 2015

Studentbal!




Igår var det dags för studentbal på Bäckaskog slott, vi hade verkligen tur med vädret. Det blåste en del men det var uppehåll och solen tittade fram en en hel del under dagen. Just nu känns det som man nöjer sig med uppehåll....
Vi började dagen med en rejäl söndagsfrukost innan hår och annat fix påbörjades, givetvis med ett glas bubbel till. Vid 12 körde jag dottern till stället de skulle festa till det lite och senare bli upphämtade av sin beställda limousine. 
Två timmar innan studenterna skulle anlända till röda mattan på slottet körde vi mot slottet för att få en bra plats och ha picknick i gröngräset! Mysigt.
De var så fina, så fina allihop. Ännu en sak att "pricka" av på to do listan. Nu väntar en intensiv vecka, jobbar 2,5 dag och sen ska fixas och trixas inför fredag.

5 juni 2015

Fredagsgott!

Dadelbollar är det perfekta godiset när man som jag är sötsugen och inte vill äta en massa onyttigt. Enkelt att göra och väldigt, väldigt gott! Dotterns favoriter, så goda att en dubbelsats åkte med på resan mot Magaluf!


Ingredienser

  • 50 gram färska dadlar
  • ¼ dl fiberhavregryn
  • 2/3 dl riven kokos
  • 1 msk kakao
  • valfri mängd kaffe (alternativt vatten)
  • ca 5 gram kokosolja

Instruktioner

  1. Lägg havregryn, kokos och kakao i en skål och mosa ner de färska dadlarna.
  2. Tillsätt kaffe efter smak (alternativt vatten) och kokosolja.
  3. Blanda till en deg och tillsätt eventuellt mer vätska vid behov.
  4. Rulla chokladbollsdegen till bollar och rulla gärna i riven kokos.
Receptet hittar du hos http://bakasockerfritt.se/
Så många goda recept så du anar inte!

Nu är det fredag igen och vi går en förhoppningsvis solig och skön helg till mötes. Ikväll spelar sonen hemmamatch och vi ska såklart heja på. Blir lite knas med fredagsmaten när det är match, men det får bli en sen middag ikväll!

4 juni 2015

Pausbild

 Lägger in en bild från i lördags när jag följde Stockholm Marathon från
 soffan, drack te och värmde mig under en filt och tyckte synd om alla löpare som tvingades springa i regnet. Maria som driver Lilla Villa Vita 
var en av löparna som jag följde, en förebild och en mycket trevlig sådan. Jag hoppas vi får ihop en löprunda tillsammans i sommar!

Just nu är energin på noll, har ingen ork till något och igår gick min mage bananas...Så nu är jag trött och matt i hela kroppen. Men hörrni, solen ska komma till helgen och på söndag är det BAL.Kan vi ha sån tur med vädret? Igår fixade vi all dricka på Systembolaget och återigen, det är DYRT med student och kvar är all mat och tårtor att betala. Men samtidigt väldigt roligt att fixa och dona, om bara min energi kommer tillbaka. Har inte ens orkat träna, och då blir jag automatiskt ännu tröttare...en ond cirkel det där. 
Dottern är hemma igen hel och välbehållen efter en rolig vecka i Magaluf, nu är det nya festligheter som väntar fram till studenten, tror bestämt att vi alla hade behövt semester efter nästa FREDAG!