29 januari 2011

Filmkväll!













Lördag idag och maken ska på fest - då passar det perfekt att ha en filmkväll med barnen. De här två filmerna finns nu här hemma och det ska bli skoj att se om de håller måttet?
Vi har köpt hem god glass, maränger, chokladsås och bananer, så ikväll blir det myyys:)
Men först ska det städas, har dammsugning och våttorkning kvar( skittrist), tvättkorgen är tom ( för tillfället) och ska nu hitta sin plats i garderoberna....vilket kan ta lite tid emellanåt.
Har sprungit 1 mil hittintills och ska springa i morgon så 1,6 mil blir resultatet för den här veckan. Både onsdag och fredag har jag varit på gymmet redan kl 07, perfekt. Ingen trängsel och träningen är avklarad innan arbetsdagen har hunnit börja!
I eftermiddag ska jag börja skriva en lista inför resan, vad som behöver inhandlas och hur vi ska packa smartast? Sommarkläderna ska tvättas upp och gås igenom, roligt!
Vad hittar ni på i helgen?

25 januari 2011

Tisdag


Fick ett par jättefina långa tights i julklapp men känner att det vore bra med ett par korta också.

Nya löparskor är jag verkligen i behov av, får ont i benhinnorna av de jag har, så jag tror inte dämpningen är tillräcklig.
Linnen behöver jag alltid, har fastnat för vitt så vitt får det bli!
Bilderna är lånade från sportamore.se!
Äntligen känns det bättre efter min förkylning, så imorgon är det jag som springer på löpbandet igen. Längtar efter den där riktigt svettiga känslan efteråt.....
Imorgon väntar även en massage på mig, åh det ska bli helt underbart. Det är nästan 2 månader sen sist och min nacke & rygg behöver verkligen "knådas" till ibland.

22 januari 2011

Nyss uppackat!















Ett paket kom med posten häromdagen och det var finfina grejer i det! 4 nya iittala vinglas och en ny stekpanna från Fiskars. Kul att uppdatera köket lite.
Har åkt på en dryg förkylning som gjort att jag inte kunnat träna på hela veckan, känns jättetrist eftersom jag precis kommit igång. Känns en aning bättre idag så jag hoppas att jag kan springa på måndag igen.
Nu ska huset städas och tvätt ska tvättas, maken och sonen ska titta på handboll i eftermiddag och ikväll är vi bortbjudna på middag så lördagen kommer att "svischa" förbi. Önskar er en fin lördag!




17 januari 2011

Sötsugen!

Dottern och en kompis har precis satt in en kladdkaka i ugnen och det doftar....UNDERBART!Gah, idag är sockersuget enormt och jag sitter och lääängtar efter allt sött jag kan komma på. 2 bitar mörk choklad och en kopp te blir det åtminstone till tv:n ikväll men det blir tufft att undvika kakan....

Hämtade ut mitt paket från H&M idag och allt passade, ja bikinin var ju ingen rolig historia att prova, men när är det det egentligen? kritvit, strumpor och för stor mage:(
Men magen ska ju tränas bort nu och brännan fixar jag på semestern och då åker ju även strumporna bort!



Ikväll blir det premiärkik på Rum för en stjärna på Tv3. Ska ni kika?





16 januari 2011

Söndag

Sitter och funderar lite över vilka öar vi ska besöka när vi kommer till Aonang, sist gjorde vi stopp på Railay beach, Koh Poda och på Koh Lanta.
I år blir det ett besök på Phi Phi Island, det missade vi sist och det ångrar jag. Ser helt underbart ut och blir perfekt för en dagstur!
Här hittar du en del fina tips!
Vidare lär det nog bli ett besök på Chicken Island och även Hong Island ser fantastiskt vackert ut.
Sista natten bor vi i Bangkok på det här hotellet.
Vi shoppar loss på MBK och tänker även besöka några marknader. 31 dagar kvar......vi lääängtar:)

Nu sitter maken i en bil på väg till Sunne och Selma Lagerlöfs SPA, han kommer hem sent torsdagnatt. Jag har sprungit på gymmet och tittar just nu på One Tree Hill och tar det lite lugnt i soffan. Senare ikväll missar vi INTE Solsidan såklart:)

15 januari 2011

Lördag hela veckan lång!

Ett välfyllt fruktfat finns nu här hemma, jag har hållt mig ifrån godis & kakor nu i en vecka och det är betydligt enklare att göra det om det finns fräsch frukt inom räckhåll.


Idag är det tulpanens dag, älskar krispiga, nya tulpaner och de påminner om våren som jag längtar efter.
Nu ska vi åka och fixa ett nytt pass till sonen, passet måste vara giltigt i 6 månader efter hemresan när man åker till Thailand och hans går givetvis ut i mars.




11 januari 2011

Bygglov!










Japp ikväll är det dags för Bygglov igen, tacka vet jag Mija, hon är riktigt duktig hon:)
Mija skulle jag väldigt gärna släppa lös här hemma, jag är övertygad om att vi hade gillat hennes ideér!
I år blir det en annorlunda tjejhelg, vi brukar åka på Ladies Night, äta, shoppa och dricka gott och njuta av fint uppträde. I år åker vi till Stockholm och springer Lidingöloppet istället....bor på hotell, shoppar och dricker lite mindre...men äta gott tänker jag göra ändå:)

9 januari 2011

Söndag

Visst är det mysigt när man plockar fram alla stjärnor, ljusstakar och tomtar men ännu bättre känns det faktiskt när allt åker bort igen....




Det känns rent och fräscht igen!
















Nya lampan är på plats på skänken och lyser så fint på kvällen.
En rejäl storstädning gör att det nu doftar ajax i hela huset och jag kan med gott samvete sätta mig och surfa runt en stund bland alla favoritbloggar.
I eftermiddag väntar Zumbapass och imorgon är det löpbandet som gäller igen. Nu är det bara 38 dagar kvar till avresa och jag hoppas att grejorna från H&M vi klickade hem häromdagen hinner komma!



4 januari 2011

Gymkort



Funderar på att köpa ett årskort på Friskis & Svettis här i stan, ett kort som gäller på både gym, spinning och vanliga träningspass. Inköpet är ju enkelt att göra, det svåraste är att fortsätta träna när väl kortet finns hemma:) Sluta med alla dumma, konstiga ursäkter för att inte ta mig gymmet. En rejäl SPARK där bak som varar hela året är vad jag behöver.
Nu har jag jobbat i snart två dagar och jag måste säga att det är ganska skönt att vara tillbaka i normala tidsvanor igen. Ja inte helt, för barnen är ju fortfarande lediga och har inte vänt tillbaka sin dygnsrytm riktigt ännu. Men snart så!

Ikväll spelar maken match i Alliansen igen och vi hoppas såklart på vinst! Om de vinner blir det semifinal och ev final på Trettondagen. Trevligt!








1 januari 2011

Första dagen på 2011

Godmorgon!
Efter en trevlig nyårsfest igår, trots att maken var febersjuk så sov vi länge idag. Nu vankas det snart frallefrukost och en kopp te.
Resten av dagen kommer förmodligen spenderas i soffan, jag ska spela Wii Cart:) och självklart småtitta på Ivanhoe. Det är en tradition!
Nu behöver vi inte längre säga att vi åker på semester nästa år, för nu närmar det sig med stormsteg. Ska skriva en lista på allt som behöver fixas innan så inget viktigt missas.

God fortsättning på det nya året!