28 december 2008

Julrapport

Så då är julen över för detta år:) Det går lika snabbt varje år, förväntan byggs upp under lång tid och sen är julafton över snabbt. trevligt och lugnt och skönt har vi haft det. Vi har hunnit med biobesök på juldagen hela familjen, trevlig träff hos vänner på annandagen och lite mellandagsshopping i ett knöfullt stan....
Barnen blev nöjda över sina hett efterlängtade julklappar(x-box 360 och en ny mobiltelefon) och alla andra julklappar också förståss! Idag har maken och jag varit en runda på stan(igen) och shoppat lite. Lite nya kläder både till mig och barnen på Benetton och några nya tröjor till maken på Stadium. Vi avslutade med en fika på Duvanders, så gott! Ikväll ska vi äntligen sätta oss allihop och titta på Mamma Mia! Det har jag sett fram emot länge.
Igårkväll vid halvåtta var sonen och jag på MAXI och veckohandlade(jo julmaten är slut) och det är nog första ggr jag varit på MAXI så sent en lördagkväll och veckohandlat! Men vad skönt det var, ingen trängsel och ingen kö. Nu är inköpen klara inför nyårsfesten och det är nog det bästa! Att slippa trängas på tisdag med alla andra som ska handla till Nyår.
I morgon ska jag upp med tuppen för jobbet kallar, de andra får ligga kvar i sängvärmen och njuta. Två dagar fullproppade med jobb, sena kvällar och tidiga morgnar.Pust.

Jag avslutar med en fin award jag fått av Anna som jag tackar för!


“Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid o relationer”
Dessa bloggar är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, kommer ännu fler vänner ha fortplantat sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!

Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse.

Det var jättesvårt att bara välja ut 8 st, det finns så många bloggar jag följer varje dag som betyder mycket men här kommer ett axplock:)
Monika, Lilla-Ji, Anniz, Lillasysteryster, Elmida, Mindi, marinas trädgård och Jenny

23 december 2008

23 december


Visst blev den en lång väntan igår i idrottshallen närmare bestämt 7 timmar...men laget gick till final!! Så den 6 januari vaktar dottern målet och jag är redan nervös:)
Nu ska jag "pyssla" lite och lite senare åker skinkan in i ugnen för att provsmakas ikväll tillsammans med must och senap.
Så jag säger : God Jul på er alla och ta hand om er!

22 december 2008

Måndag

Idag ska dagen i Bengtssons hem ägnas åt....just det fotbollsturnering. Idag är det dotterns lag KDFF som spelar. Maken jobbar så jag och sonen med kompis packar väskan och drar in till Idrottshallen strax efter tolv för att kika.
Ikväll blir det thaimat och sista delen av Design Simon & Thomas, ett program vi alla följer!
I lördags julhandlade jag....oh shit med folk.Tur att julhandlingen är avklarad! PÅ eftermiddagen gjorde vi julgodis, ischoklad, knäck med och utan mandel och chokladkola. Mums!

I går "lullade" jag mest runt i huset i väntan på att vi skulle åka till mamma för att äta den traditionella skinkmackan med mammas hemgjorda senap. Så gott!

Jag hann med att boka hotellet som vi ska på bo i Göteborg när vi ska titta på Melodifestivalen. Där trivdes vi bra när vi var där sist, så vi återkommer gärna!
Nu återstår det att försöka hitta något som jag & maken kan åka till/hitta på under våren. Lite vuxentid utan barn. Viktigt och där ligger vi rejält på minussidan.

19 december 2008

Fredag & ett köp av ett fint halsband


Kunde bara inte låta bli när jag såg bilden på det här superfina halsbandet hos Nordljus, det klickade jag hem direkt! Har redan ett HOPE halsband som jag köpt genom barncancerfonden och det gillar jag jättemycket.
Idag är det julavslutning för barnen i skolan, maken är med sonen i skolan och till dottern "kommer inga föräldrar längre". Efter avslutningarna ska barnen vara med kompisar och maken ska jobba klart. Ikväll åker vi till min kusin med familj för att "fira lite jul" med dem.
Trevlig helg på er!

18 december 2008

Blev utmanad av Jenny och här kommer mina svar!

Jag utmanar de som känner sig "manade att svara"


8 favoritprogram (utan rangordning)

* CSI
* Desperate Housewife
* Design Simon & Thomas
* Roomservice
* Nytt Läge
* Grey´s Anatomy
* Bonde söker fru
* SOS familj

8 saker jag gjorde igår:(utan rangordning)

* Åt frukost med barnen
* cyklade till jobbet
* fixade glöggmingel på jobbet
* åt god hemmagjord pizza made by maken
* fikade hos mormor och gav henne en julblomma
* tvättade
* tittade på "Bonde söker fru"
* somnade under Tv4 nyheterna

8 saker jag ser fram emot:(utan rangordning)

* min ledighet under jul
* julafton
* nyårsfirande hos goda vänner med övernattning och god frukost!
* melodifestival i Göteborg med god hotellfrukost & shopping
* träff med mina fina vänner den 4/1
* Alcudia resan i sommar med familjen
* tulpaner till våren
* årets första grillning på terassen

8 favoritrestauranger:

Hoppar jag över eftersom jag så sällan äter ute

8 saker på min önskelista:(utan rangordning)

* Fler vita tallrikar
* nyrenoverat badrum
* nyrenoverad tvättstuga
* nagelbehandling
* nya höga svarta stövlar
* väluppfostrade trevliga barn
* många sköna sovmorgnar under julen
* vältränad kropp

16 december 2008

Tisdag och jordskalv....

Om ni undrar hur det känns att vakna av ett jordskalv så kan jag numera berätta det! Min mobil hade just ringt och jag la den bredvid mig i sängen som vanligt. Plötsligt skakar hela sängen något enormt och mobilen hoppar omkring i sängen....jisses vad obehagligt! Det kändes som det varade i en evighet. Slog på tv:n och såg nyheterna, inte trodde jag att vi kunde ha jordskalv i Sverige!
Kände ni av det?

15 december 2008

Måndag

Så var helgen förbi igen, som i raketfart. Men snart är det julledighet och jullov! Jag är ledig ganska mycket i jul och det ska bli skönt(hoppas jag). Dvs om barnen "håller sig i skinnet" och inte tokbråkar hela tiden.
Nu är äntligen lussebullarna bakade, julblommor inhandlade och piffade och vi köpte faktiskt gran igår! Vi har inte klätt den ännu, den står på plats och får "hänga till sig lite" först. Jag tror att vi klär den ikväll.
Från en sak till en annan.....när barnen var små längtade jag tills de blev större, allt skulle bli enklare då. Ingen treåring som toktrotsar och ingen sömnbrist pga liten vaken bebis:) Då sa de flesta att "små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer". Jag bara skakade på huvudet och förstod ingeting! Numera håller jag med alla de kloka....att ha en dotter på 12 som känns som 15år, där känslorna ligger utanpå kroppen hela tiden och humöret svajar värre än värsta vinterstormen då är det tokjobbigt. För oss alla. Jag hänger helt enkelt inte med, och det värsta av allt är att vi är sååå lika och det är nog det mest jobbiga. Vi möts inte ens på halva vägen, utan vi tokkrockar redan efter start. Och tösen är bara 12.....
En enkel till Barbados, New York, Poda Island, eller L.A TACK!

10 december 2008

Julfest


Bild lånad från flickr.com

Ikväll är det julfest med jobbet här, hoppas på supergod mat & trevligt sällskap! Ska försöka mig på att ha en skjortklänning ikväll trots att jag ofast inte trivs i klänningar.....men det är ju sååå snyggt på alla andra. Jag kan ju inte gå i jeans alltid.....

Igår åkte maken och jag till Malmö igen för att kontrollera att våra ögon såg ok ut efter operationen och vi blev godkända, ögonen hade läkt fint och synen är precis så bra som den kan vara! Känns jätteskönt.


En sådan här finns på min önskelista en Canon EOS 450D + 18-55mm IS-objektiv, undrar om Tomten ser min önskelista?



8 december 2008

Cykel stulen....

Vad tog det i dagar räknat....Jo 1 månad och 5 dagar fick Josefin ha sin nya cykel i fred innan den i dag blev stulen! Utanför kompisens hus, precis bredvid kompisens. Så ruttet och så trist. Vilken tur att vi bor nära skolan så att hon kan promenera dit men man blir så arg!
När vi sedan kom hem och jag skulle "larma av" huset så lyckas jag givetvis slå en siffra fel och den hann jag inte radera förräns larmet började tjuta....3 sek senare ringer SOS upp....ehhhh pinsamt! Men det gick ju att lösa och det är faktiskt " bara " andra gången på tre år:)
Efter den här pärsen orkar jag inte baka lussebullar, kanske blir det imorgon istället?

7 december 2008

Tivoli

En gång Tivoli i juletid - aldrig mer Tivoli i juletid:) Aldrig har jag sett så mycket människor på samma ställe på samma gång, att gå tillsammans på Ströget var fullständigt hopplöst, ännu mer hopplöst var det att hitta ett trevligt ställe att äta på där man inte blev ruinerad och maten smakade blä...Så till sist blev det strögets "dyraste" pastarestaurang som också visade sig vara totalt smaklöst! Men ännu hägrade ju Tivoli och deras mysiga juliga marknad....tja den var säkert jättemysig om man kunnat komma fram för att kika in i de små bodarna...vilket man oftast inte gjorde. Kön in till marknaden ska vi inte tala om - gigantisk, flera km lång! Vi var osvenska och trängde oss bigtime för att barnen inte skulle få ett bryt:) Sen fick vi springa till tåget för att upptäcka att kön till McD var megalång och fastfood betyder tydligen inte fastfood överallt. Väl på perrongen stod vi och trängdes med en miljon människor till som visst skulle till Malmö & Kristianstad. Vi lyckades få sittplatser men shit jag avskyr verkligen att trängas HELA TIDEN. Nää, ska vi åka dit fler gånger så det bli mitt i veckan!
Trötta och ändå nöjda med ressällskap och dagen i stort kom vi hem strax efter klockan tio igårkväll, jag hoppades på en lång natts sömn men det är nog inte meningen att jag ska sova...Vid två vaknade jag av att någon av flera brandvarnare pep i huset...och inte förräns klockan var över tre lyckades jag hitta den son var sönder! 04.30 somnade jag till slut, så jag är lika trött idag som alla andra dagar! Inte ens vitaminer hade hjälpt mig just nu, jag önskar bara att jag fick sova 8 timmar i sträck!

5 december 2008

Fredag & helgmys!

Jag är sååå tacksam att det äntligen är fredag igen - har varit enormt trött den sista tiden. Måste vara vitaminbrist eller något annat jag lider av...beriper inget!
Ikväll ska vi iallafall äta god hemmagjord kebab med grönsaker och pitabröd och till Idol slurpar vi i oss lite milkshakes! Om jag hinner och orkar tänkte jag faktiskt baka lussekatter men som sagt jag får se om lusten och orken finns kvar när jag kommer hem.
I morgon åker vi till Tivoli och Köpenhamn för att njuta av julmarknaden och lite goda danska wienerbröd:)

Ha en skön helg!

2 december 2008

Läkarsvar

Nu är nästan alla julklapparna inhandlade, har 2 st kvar. Så skönt! resten av december ska jag bara mysa & ta det lugnt, dricka glögg och äta gott.
Ikväll har jag bakat en saffranskaka, jag hittade receptet hos Marina, den ska vi mumsa på snart.

Igårkväll ringde läkaren angående blodproven vi tog på Jonathan för några veckor sedan, allting såg fint ut, alla värden var bra och han lider inte av varken glutenallergi eller laktosintolerans. Vilket ju är superskönt men nu står vi på ruta ett igen....Ont i magen har han uppenbarligen, rådet från läkaren var att vi ska fortsätta med mjölkfri kost ett tag till och se om det blir bättre. Svårt att köra helt mjölkfritt eftersom han går i skolan men nu är det snart jullov och då ska vi utesluta all mjölk. Läkaren ringer tillbaka den 12 januari så får vi se om det blivit bättre eller inte.
nepp, nu ska vi kika på "halv åtta hemma hos mig"