30 augusti 2008

Vilken miss!

Fick tips igår av en arbetskollega att Ibumetin hjälper mer än Alvedon, så jag köpte det på apoteket innan jag for hem. Det "kickade" in lite bättre på kvällen med just Ibumetin men istället fick jag så konstigt ont i magen...Kändes precis som när jag äter choklad eller annat som innehåller mjölk. Kikar på paketet och visst det innehålller en hel del laktos! Inte konstigt att jag fick ont i magen! Så det går bort, jag får leva med alvedon:)

Idag fyller lillebror 30 år och det firar han så här,(2:a från vänster) jag håller såklart tummar& tår för att det ska gå bra för dem!.
nepp, nu ska jag sätta mig i soffan och titta på P.S I LOVE YOU, har läst boken och jag grät mig nästan igenom hela. Får se hur bra filmen är?
Ikväll när maken kommer hem från matchen som han spelar någonstans i mörkaste Småland blir det grillad kyckling med färsk pasta och sallad och alvedon och nezeril förståss.)

29 augusti 2008

UFF

Jag är sjuk, feber och ont i halsen. Redan igårkväll kom det smygande, det kliade i halsen och kroppen kändes olustig. Proppade i mig alvedon imorse och gick till jobbet men vid lunch orkade jag inte längre. Det blev ett stopp på apoteket och sedan soffläge!
Inte för att pillerna verkar ha någon verkan precis men nu är det helg och jag ska verkligen vila upp mig. Jag ska ju börja träna nästa vecka!
Inleder helgen med en pizza och ännu mer soffläge:)

28 augusti 2008

27 augusti 2008

Höst

Underbara,härliga Koh Poda Island i Thailand-

Hur jag än vrider och vänder på det så förstår jag inte hur jag ska stå ut i 8 månader till innan det nalkas vår och ljuva vindar igen? Jag är verkligen ingen höstmänniska och absolut ingen vintermänniska heller.Finns inget mer avskyvärt än januari-mars, när det stormar, blaskar och fryser om vartannat. Jag HATAR det. Redan nu känner jag hur det kryper i kroppen inför de kommande månaderna.
Tänk om man kunde rymma och komma tillbaka i maj nästa år? Ett ställe jag absolut skulle återvända till vore Poda Island.Underbart!
Lite(mycket) avundsjuk är jag på grannarna som åker till Thailand den 2 december och kommer hem igen den 4 januari. Tänk vad skönt att slippa allt stök med jul & nyår och alla julklappar.

Nu ska jag sluta skriva eftersom jag bara skriver negativa saker ändå:) är visst på dåligt humör idag....

26 augusti 2008

Rosé

Första privata ridlektionen för i år och det var jobbigt både för Josefin och för Lillan, båda var svettiga efteråt. Josefin klagade dessutom över träningsvärk i låren...Tanken är att Jossan ska ta 1 lektion/veckan så att Lillan återfår sitt flås efter att ha varit "mammaledig" och att det ska bli lite tävlingar nu i höst.

Lilla Rosé föddes den 4 juli så nu är hon snart två månader gammal och hon är toksöt! Biter på allt och buffar och gnäggar.
Nu sprider sig en ljuv doft i köket - kladdkakan är strax klar.Blir en smarrig fika ikväll!

23 augusti 2008

Lördag

Att det orkar regna så mycket hela tiden....Trist.
Barnen och jag tog en runda på stan för att hitta skor, jacka och pennfodral och almenacka. Det mesta hittade vi men det där med skor till sonen är svårt. Grusskor är det bästa, de håller åtminstone i 2-3 månader men några sådana har inte sportaffärerna nu på hösten? Så vi letar vidare. Hittade iallafall en snygg höstjacka på H&M i rutigt(svart,vitt & grått) till sonen och han blev nöjd.
En runda på MAXI och veckohandligen är avklarad och nu ska jag & dottern ge oss på att baka en chokladkaka till ikväll. Maken han spelar match, det är nog halt & glatt på planen idag!

Hoppas verkligen på bättre väder i morgon, Josefin ska ta sin första privata ridlektion på Willands Farm och det underlättar ju om det är uppehåll.

22 augusti 2008

Så var det fredag....

Vilken vecka...puh. Alldeles för mycket att göra på jobbet i kombination med många sena kvällar har gjort att jag överhuvudtaget inte orkat titta åt datorn där hemma...
Fotbollsmatcher blandat med tjejträffar och montering av väggord tröttade ut mig:)
Men den 1/9 ska jag börja träna igen så sen kanske jag får lite mer energi?

Ikväll spelar Josefin match och den tittar och hejjar maken på, jag och lillebror stannar hemma och fixar till fredagsmaten. Ikväll blir det lasagnette med sallad och lite bröd till.
Ska försöka få tag på biljetter till Arn till nästa helg, första delen gillade jag skarpt så jag hoppas att uppföljningen är lika bra.

17 augusti 2008

Söndag


Nu har vi funderat färdigt, idag bokade jag flygbiljetter till Mallorca! Två veckor i juni/juli blir perfekt, nu väntar vi på att hotellen ska släppa sina rum så att vi kan boka boendet också.Ser redan fram emot nästa sommar!
Synd att det regnar så idag, jag har köpt hem lite höstblommor som hade behövt komma i jorden men det känns inte så lockande att gå ut och gräva nu...
Ikväll äter vi ugnsbakad lax med kokt potatis och kall romsås till, en av våra favoriträtter. Vad äter ni?
P.S Klänningen kändes ok igår, även om jag slet och drog i den lite under kvällen...jag & klänningar är nog trots allt ingen bra kombo...suck.

16 augusti 2008

Lördag

Hittade en snygg klänning igår på stan som jag ska ha ikväll när vi ska på 30- års fest hos min lillebror. Jag som aldrig använder klänning....men med svarta leggings till och mina nya svarta skor till så blir det nog fint tror jag.

Har precis veckohandlat och aldrig ser fruktfatet så inbjudande ut som nu, precis påfyllt och frukten är superfräsch!
maken är i Gransholm(ingen aning om var det är???) och väntas inte hem förräns efter 20 ikväll så han får ta sig till festen lite senare.
Nu ska jag ta och steka lite pannkakor och ställa i kylen så att de lätt kan värma det ikväll när farmor kommer hit och "passar" dem.
Jag ska nog hugga in på frukten tror jag.
Trevlig lördag!

12 augusti 2008

Funderar...


Sitter och funderar på om vi ska åka till Mallorca eller till Turkiet nästa sommar? Jämför priser och hotell. PÅ Mallorca vet vi vad vi får, å andra sidan kunde det vara skoj att åka till ett nytt ställe...Fast vi känner oss inte "färdiga" med Mallorca ännu så kanske det blir det ändå?
Ruskigt billiga flygbiljetter går att få tag på nu det är därför vi planerar så här långt i förväg.
Vi funderar någon dag till, sen måste vi nog slå till om vi ska få några hyfsade biljetter.
Hur långt innan planerar ni era semestrar?

11 augusti 2008

Måndag

1 vecka kvar till skolan börjar igen - vart tog det här sommarlovet vägen? Idag startade också fotbollsträningen för bägge kidsen och med det livspusslet:) Men det ska nog funka denna hösten också även om det blir tajt emellanåt.
Usch jag har så ont i min stackars mage....jag tål ju inte mjölk och mjölkprodukter och har slarvat massor den sista tiden vilket betalar sig nu. Igår låg jag i soffan hela dagen och kunde inte äta något precis och idag ser jag ut som om jag vore gravid i sjätte månaden:) Inte jättekul och dessutom gör det ännu mer ont när jag sitter ner och det gör jag typ 8 timmar/dagen.
Jag måste verkligen skärpa mig, men mjölkchoklad är ju så f*bannat gott!

10 augusti 2008

Ösregn

Usch för sådana här trista, sega och mörka dagar. Det enda som vi gjort idag är att fixa skor till barnen, inne och ute gympa dojjor har inhandlats och ett par vita sneakers till mig följde också med hem. Men nu har vi suttit i soffan i flera timmar och bara latat oss och visst det är skönt en liten stund men nu kryper det i kroppen på mig....
Vad gör ni andra en sån här urtrist dag?

7 augusti 2008

Foto & annat...


Skickade in lite favoritbilder till framkallning under semstern och



Så här blev det! Ser ni ego raden längst ner? Den satt långt inne men vad sjutton har jag nu betalt för att ta några bilder så är det dumt om de ligger i en mapp och skräpar....)
Har just kommit hem från en lång och jobbig promenad, sitter här framför datorn och svettas av lite innan jag ska hppa in i duschen. Råkade gå lite långt idag, men det var musikens fel...Jag får extra energi när jag lyssnar på musik när jag promenixar!

6 augusti 2008

Onsdag

All heder åt Myfirstroom!, det tog inte mer än 1 timme efter att jag skrivit mitt desperata mejl till dem innan de ringde upp mig och beklagade det inträffade och skickar en ny till mig direkt! Det kallar jag service det!
Nu är jag lite feg och tänker sätta upp det inne i en snygg ram istället, jag kan nämligen slå mig i backen på att det blir likadant om jag försöker igen och då kan jag inte ringa dit...Så en snygg svart ram får det bli!

Idag är inte så annorlunda mot igår, tvätta, laga mat och köra Jossan till träningen ikväll står på vårt schema. Läsa en god bok och stryka lite kläder kanske jag också hinner med. Måste försöka lägga mig i någorlunda tid i natt, imorgon börjar jag ju jobba... Det känns ok, jag har haft 5 veckors underbar semester och är redo att börja slita igen:)

5 augusti 2008

Tänk att vädret kan vända så snabbt? från att ha haft 30 grader i fredags så är vi nu nere på 14 grader......storm och ösregn.. Fast det är dumt att klaga, förra veckan var ju underbar och jag har ju dessutom fått två veckors sol på Mallorca!
I söndags var jag i Malmö och hälsade på Malin och hennes familj, vi hade en riktigt MåBra-dag tillsammans. Strosade på stan, åt god middag och fikade på Lilla Torg. Supermysigt. En dag när man tankar enormt mycket energi.

Idag kom mitt väggord från myfirstroom på posten, ska bli spännande att se hur svårt det blir att få det snyggt på väggen...
Dagens att göra: lägga in auktioner på Tradera, sätta upp tavlor och väggord i Tv-rummet och tvätta..
Vad gör ni andra idag?

Uppdaterat: Väggordet funkade inte alls, allt listrade ihop trots att jag följde instruktionen noga...så nu ligger det 500kr i en hög på golvet och jag är arg....skitarg

2 augusti 2008

Lata dagar


Jag gillar att "päsa" i solstolen och läsa


Sonen var i vattnet nästan hela tiden


Lata dagar på stranden är härligt!
Idag har det regnat en hel del men just tittar solen fram igen, jag var på MAXI redan strax efter klockan nio och veckohandlade, skönt att det är gjort redan!
I eftermiddag spelar maken hemmamatch och Jonathan och hans fotbollslag ska vara bollkallar, vilket innebär att jag ska stå i kiosken eller grilla korv, så jag hoppas att regnet håller sig borta just under matchen!
Ikväll ska vi göra just ingeting, äta lite gott och slappa.I morgon ska jag åka till Malmö och hälsa på en kär kompis, ska verkligen bli kul att ses igen.