30 maj 2008

Semester

Regn, moln, åska och ca 18 grader.....så har vädret varit ett bra tag på Mallorca nu. Svärmor är där just nu och lät måttligt road igår när vi pratade med henne på telefon. Jag som är en vädernörd blir ju lite lätt hispig och negativ. Vi åker dit om 22 dagar och jag har kallt räknat med att vi ska ha strålande solsken och varmt när vi är där. Det var lixom det som var tanken när vi bokade resan: att komma bort från regn och rusk och garanterat få lite sol och bad denna sommaren. Jag hoppas att det vänder snart!



Ska försöka gå lite tidigare från jobbet idag så att jag hinner upp en runda på stan, Josefin behöver sommarkläder och jag behöver/vill ha en strandklänning och ett par nya ballerinaskor.

Lite senare blir det grillning med familjen, tunna köttskivor i marinad med pastasallad och fetaost. Mums!

27 maj 2008

Tisdag 27 maj

Igårkväll var maken och jag på husvisning, i Hammar, en liten bit bort från vårt kvarter och nära vår "nya "skola. Mest för skojs skull, för att kanske hämta lite inspiration och för att se hur andra byggt till och renoverat. Kul! Men inget hus vi skulle lämna vårt eget för att flytta till.

Ikväll har dottern och jag packat inför morgondagens lägerskola i Haväng, hela klassen åker i morgonbitti och kommer hem igen på torsdageftermiddag. Packningslistan är avprickad och det känns som om vi fått med allt som stod på listan och lite till...
Tänkte krascha i soffan nu och fika på lite rabarberpaj som blev över från sonens bjudning i skolan idag. Jag bakade nämligen 4 st pajer i gårkväll och där blev några smulor över:)
Jonte fyller år mitt i sommaren och då ville de fira honom nu innan sommarlovet börjar. En fin massageboll var årets present.Hur fin som helst och helskön!
sa jag är jag även idag är STENTRÖTT?!

24 maj 2008

Lördag 24 maj

Äntligen vann Nosaby, den segern satt långt inne:) Fredagens middag som intogs på Nosaby IP bestod av en tjock grillad korv och en sprite...glassigt värre:)
Idag var det Josefins tur att spela match, två stycken dessutom.Tyvärr blev det förlust i båda.
Maken drog sedan till Malmö för att roa sig och väntas hem i morgon eftermiddag igen. Vi andra(jag) vi har, tvättat, städat ut Josefins garderob och städat klädkammaren. Nu har vi precis kommit hem från stadens hamburgerrestaurang mätta och belåtna, förresten så hann vi med en runda till hästarna också! Skönt nu när de går ute alltid, ingen mockning bara blanda mat och ge dem lite hö.Det tar inte många minuter.

Vi ska givetvis heja på Perelli ikväll även om jag tycker att programmet är sjukt långt och trist, resultatet lär vi få läsa på text-tv i morgonbitti för jag aldrig tänka mig att vi orkar vara vakna fram till midnatt...

22 maj 2008

Torsdag 22 maj

Jisses jag är så trött alltid, jag begriper inte vad det är med mig? Om det är vårttrötthet, eller bara stressigtimajtrötthet?
Nu har dottern och jag veckohandlat och jag måste säga att maten måste ha blivit ganska mycket dyrare på sistone eller är det vi som handlar fel? Jag gör veckomatsedel och handlar efter den och visst kompletterar vi i veckan med mjölk, bröd och frukt men det blir ändå tokdyrt!

Visst bakade jag i tisdags, men inte kladdkaka med dumlekola i som jag fick tips om utan mina goda frallor(igen), denna gången med lite grahamsmjöl i så att de blev så där lagom "bruna" utan att barnen protesterade. Himla goda och godast är de förståss när de är ljumna och smöret smälter lite.....slurp.

Nu ska jag slänga mig i soffan och invänta resten av familjen som är och tränar, under tiden jag sitter i soffan så ska jag tända ett av mina många ljus som jag köpte för ett tag sedan på ljuspartyt.Havsbris, det doftar underbart i paketet och jag hoppas på samma doft när det är tänt.

20 maj 2008

Mysig

Den här inredningsbloggen är riktigt fin och har massvis med mysiga saker som jag vill ha!
Är sugen på att köpa något väggord att sätta upp i tv-rummet som fortfarande saknar en eller två tavlor:)
Home is where love lives gillar jag nog bäst....tror jag.
Solen skiner men det är kallt! Ikväll ska jag försöka ta lite bilder på allt som ska ut på Tradera inom kort.Eller så bakar jag, det kliar i bakfingrarna idag...Något tips?

19 maj 2008

19 maj


Idag sjöng vi så fint för maken som fyller 35, alla lika pigga och uppsjungna....
Lite presenter och sen en god frukost innan vi alla åkte åt varsitt håll(nästan).
Kalset hade vi igår och det gick bra, det blev en hel tårta över så den står just nu i kylskåpet här på jobbet och tittar på oss.
Letar fortfarande febrilt efter någon billig weekendresa för mig och maken till hösten men hittar inget! Det finns massor av resor men det är svårt att hitta lika billigt som i höstas när vi åkte till Barcelona. 1200:- för 2 personer inkl flyg och hotell.....nu jämför jag allt med det priset och därför är det just svårt=omöjligt att hitta en ny resa:)

17 maj 2008

Lördag 17 maj

Satt uppe ganska sent igårkväll och kikade på Irene Huss och Nattronden, inte särskilt bra tyvärr:) De andra i hennes serie är bättre!
Upp med tuppen(ja kl 07 en lördag är uppe med tuppen...), frukost och snabb påklädning och sen samling för sonens fotbollslag och däremellan samlades dottern till sin match. Strax efter 12 åkte maken till Älmhult för att spela match, synd att de inte åker en sväng inom IKEA innan de åker hem igen:)
Nu är sonen hos en kompis och kommer hem i morgon, Josefin har en kompis som ska övernatta här och jag har bakat 2 tårtor, kokat massvis av pasta och ska snart marinera och steka ett ton kycklingfilé....I morgon ska vi nämligen fira familjens 35-åring.Mellan fotbollsmatcher såklart så som vi gör allting nuförtiden i familjen Bengtsson!

15 maj 2008

Tiden snurrar på!

Jisses vad dagarna försvinner fort! Jag hinner ju aldrig blogga:) Och när tiden finns så orkar jag inte....maj månad är hektisk och den är särskilt hektisk på jobbet.

Igårkväll var det iallafall avslutning med pysselklubben, det låter som värsta tantklubben men det är det ju inte! Vi samlades alla hos mig en stund innan för att ta en drink och äta lite tilltugg innan vi hoppade på cyklarna och tog oss upp till stan för att käka middag.Trevligt!
Nu har jag precis veckohandlat, dottern är bollflicka på KDFF:s match ikväll och sonen och maken tränar fotboll. Jag är molallena och tror att jag ska sätta mig ner i soffan och ta det lite lugnt innan dottern ska hämtas hem strax före klockan nio.
Grattis säger jag till fina Jenny som idag fick lille Sixten, en tredje liten gosse. Längtar redan efter att få snusa honom i nacken.

11 maj 2008

Helgens sista dag:)


Slänger in lite bilder från en underbar helg!

Hoppas att ni andra njutit och haft det lika bra i solen som vi haft.Tänk om det kunde vara så här några månader framöver....

9 maj 2008

Soliga härliga fredag!

Ännu en superhärlig morgon, vilket väder vi har just nu! strålande solsken och varmt och skönt.
Mobilen är återfunnen....min väska har tydligen gått i sönder så det har bildats ett extra liiiiitet fack bakom det "riktiga" facket med blixtlås. Inte förrän jag tömde väskan upp och ner så ramlade den ut:) I onsdagskväll gick jag runt och ringde till den i hopp om att hitta den men ljudet var nerskruvat så därför hörde jag det inte...Tja, det var tur att det var en prel.spärr av telefonen så det gick lätt att lösa upp spärren igen.
Ikväll spelar maken match och nästan hela familjen är där för att supporta och äta korv utom jag då för jag ska ut med finaste flickorna och äta och dricka gott på Banken.

8 maj 2008

Ordlös.............

Denna veckan går nog till historien som den mest glömska i mitt liv:)
Plånboken, väskan, nycklar och mobil har försvunnit men kommit tillbaka.
Men nu är mobilen borta, helt borta.....den sär spärrad såklart men f*n vad irriterande!

6 maj 2008

Tisdag den 6 maj

Idag handlade jag på ICA på lunchen, promenerade dit och njöt av det vackra vädret. Tog det lugnt på tillbakavägen tills jag upptäckte att jag glömt mina nycklar i kundkorgen.....shit vilken ågren jag fick! Sprang tillbaka med hjärtat i halsgropen och visst någon snäll och fin människa hade lämnat in dem till förbutiken. Så skönt!
När jag cyklade hem från jobbet och när jag nästan var hemma så upptäcker jag att jag har glömt min väska på jobbet......shit med plånbok och nycklar och hela "kittet". Hem och ringa till kollegan på jobbet och be henne snällt att låsa in väskan så att den säkert är kvar imorgonbitti när jag kommer:)
Jag lovar och svär att jag ADLRIG MER ska skälla på dottern som glömmer saker typ hela tiden. Nu vet jag var hon fått sin glömska ifrån:)

5 maj 2008

Nackspärr i hela kroppen.....

I morse kom jag knappt ur sängen, nackspärr av sällan skådat slag och en smärta som strålar genom hela vänstra delen av kroppen.AJ! Sitter i receptionen idag på jobbet och liknar nog mest en krympling:)
Köpte ganska mycket igår på ljuspartyt, många doftljus från SPA och Wellbeing avdelningen så nu ska det njutas och doftas hemma hos oss i massor!
Ikväll har dottern match i Osby och sonen träning, maken sticker till Osby och jag tar träningen(vi drog lott....)

4 maj 2008

Helgrapport:)

Tänka sig att vi har två HELA helgdagar utan fotboll...kryss i taket och glädjedans:) Det är jättekul med fotboll men ibland är det skönt att slippa åka iväg och oftast är det samling sååå tidigt så det blir aldrig någon sovmorgon. Idag sov vi alla länge, jag började med en rask morgonprommis i det vackra vädret.UNDERBART!, lång frukost och sen har vi inget precis inbokat under dagen mer än att vi ska försöka sätta up studsmattan, jag ska skrubba staketet och sedan ska jag på ljusparty kl 16.00.

Min nya bikini som jag inhandlade igår. Överdelen går också i samma färg som byxan. Måste ju vara redo för Mallorca!

1 maj 2008

Första maj!

Vad skönt att vakna och veta att man är ledig i flera dagar! Även om vi var tvugna att ställa klockan i morse eftersom sonen skulle spela fotbollscup kl 09.00. Vi klarade oss undan regnet som började strila så fort vi lämnade idrottsplatsen strax efter 14 idag och det är vi tacksamma för!

Josefin sover hos en kompis och sonen har sovgäst här så det blir en lugn kväll med ett glas vin och lite tv senare ikväll. Först ska vi ut på promenad, jag och maken.
Har tittat igenom alla fotona från dopet och där är inte ett enda vettigt kort på mig som inte är suddigt:) Tunikan och örhängena syns åtminstone......