30 september 2007

Myssöndag


Idag har vi haft en lång skön söndag tillsammans allihopa.Först bad på badhuset, mat på McD och sen såg vi Shrek .Härligt och roligt men uttröttande:) Det var ganska skönt att komma hem igen efter en hel dag på stan.Filmen var jättebra,men så gillar jag ju också Shrek och åsnan.
Har inte börjat packa ännu, måste genast leta reda på en bra väska.
Saknar redan barnen...trots att det bara är 2 nätter borta så räcker det.Det är nog max vad jag fixar att vara borta ifrån dem.

Skön söndagkväll på er!

29 september 2007

Lördagkväll

Nosaby vann med 1-0 över VMA idag! Vi var nog ca 300 som trotsade stormen och ösregnet och supportade laget i sin sista match.Och just det, det blev den sista matchen för iår! De andra två topplagen vann sina matcher och då stannade Nosaby på 3:e platsen och blev alltså utan kvalplats.Vilket då såklart innebär att vi sitter på flyget mot Barcelona på måndagkväll..*klappar händerna*
Har precis surfat runt på vädersajter och inser att det är strax över 20 grader och sol så stövlar och jacka går bort:)
Vi får bara ha handbagage så det gäller att packa smart, hur jag nu ska lyckas med det?
Så TACK för alla tummar(även om det var tudelat),det här känns sååå bra.

28 september 2007

Fredag

En alldeles vanlig fredag har det varit idag, väldigt höstig och blåsig men mysig och förväntansfull.Förväntansfull eftersom maken i morgon spelar den avgörande och kanske sista matchen för säsongen.I morgon kväll vet vi om vi åker till Barcelona eller inte.
Idag skulle jag lunchat med en av mina bästa vänner men hon ligger tyvärr hemma och är sjuk så istället bjöd min make ut mig! Vi åt god mat och pratade om ditten och datten en lång stund. Så skönt att ta ett break tillsammans lite då och då.
Nu har vi precis ätit tagliatelle med räksås och druckit lite vin till, barnen leker med kompisar och vi väntar på att Idol ska börja.

27 september 2007

Torsdag

Ingen bra mamma-dag idag.Sur & vresig och med ett tålamod som inte existerar alls. Familjen fick sig en känga under middagen.Allt som behövdes för att ordna upp tillståndet var lite egentid för mamman och en stund i soffan med en skål glass.Nu är jag redo för kvällsbestyren!

26 september 2007

Yes!


Både nya skor och Living på samma dag! Sonen överlycklig över sina nya skor och jag är lycklig för min tidning:)

Tjejsnack v.39

Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
Skara Sommarland och ett kärt återseende av gamla vänner
Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
Javisst, jag har slappat otroligt mycket och läst många bra böcker!
Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
Har varit på Skara Sommarland och på Bakken,jättekul!
Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
Inte just att få färg men att ha möjligheten att ligga och sola är en viktig sommardetalj.
Vad är din favoritsyssla på sommaren?
Läsa böcker, sola, grilla och ta långa promenader

Klädinköp

Direkt efter skolan igår körde jag & kidsen till stan för att köpa ytterkläder och skor inför höst & vinter.Jacka hittade Josefin ganska snabbt, en svart lite längre modell med snölås och huva.Jättefin! Innegympaskor var heller inga större problem att hitta.Men att hitta skor till sonen verkar vara stört omöjligt.Jag lovar, han provade alla skor på hela Stadium utan att lyckas hitta ett par som både var sköna och snygga.Vi fortsatte in i nästa skoaffär för att upptäcka samma sak...så idag har han sina vanliga gympisar och där är numera 2 stora hål vid stortån så de läcker.....väldigt mycket.Så istället för att ha en hemmakväll blir det ännu en skoaffär ikväll.SUCK.
Vi avslutade stadsturen på en av stadens snabbmatsställen och upptäckte då hur sena vi var.Jag & maken skulle på föräldramöte 18.30 och farmor skulle passa barnen.När vi kom hemsusandes stod farmor snällt på trappen och väntade,dock lite orolig:)
En hektisk kväll som slutade med två sovande föräldrar i varsin soffhörna!

25 september 2007

Jag suktar efter.....




mycket just nu,inte är det grönsaker och ägg precis utan kärleksmums och choklad:)
Bara andra dagen med GI och jag är redo att ge upp, jag struntar i att magen är för stor och slapp.Shit vilket sug efter sötsaker jag kan få!

24 september 2007

Ont i magen

Började må småkymigt efter lunch och vid 15.30 gick det inte längre,då hade jag suttit på toaletten med huvudet mellan benen ett bra tag.Häftigt illamående blandat med yrsel.Jag fick cykla hem och jag hann hem...precis:) Men sen vart det bra, måste varit något konstigt jag ätit.
Jag har varit med på sonens sista fotbollsträning och visst jag är lite matt och har ingen matlust men jag är inte sjuk.Behöver ju inte precis tänka på vad jag stoppar i mig ikväll,för jag är inte ett dugg hungrig eller sugen.

Frukost


1 kokt ägg, 2dl naturell yoggi och ett glas vatten,det är GI rivstart det!
Till mellis ska jag äta 50gr smältost...*grinar illa*,lär hoppa över det och dricka massor av vatten istället.
Lunch och middag består mest av kokta grönsaker och kött eller fisk.

23 september 2007

Väla 23/9

Det är ju egentligen ingen modeblogg det här men en liten inköpsrapport är ju lovad så den kommer här:(det finns ett mönster i min shopping som man märker efter ett tag:)

1 svart kofta med rund hals
1 svart polo
1 svart tunika med 2 vita knappar i halsen
1 vitt linne & 1 svart linne
1 vit topp & 1 svart topp
svarta strumpor
1 grå "klänning" i lamull med rund hals
1 grå ullkappa
2 tröjjor + strumpor till sonen
1 kofta + strumpor till dottern
+ att vi hann in en runda på IKEA också och då handlade jag skrivbordslampa och sänglampa + de obligatoriska värmeljusen:)
TACK Jenny för en supertrevlig dag!

När jag kom hem så var dessutom den andra altandörren på plats så nu är det fullt ljusflöde in i köket också,toppen!

22 september 2007

Lördag 22/9

Sonens sista fotbollsmatch för i år och det blev en jämn kamp som slutade 2-2.Killarna kämpade grymt mycket och var jätteduktiga.
Nu alldeles strax ska vi cykla upp till Nya wallbjörka för att se om Nosaby lyckas vinna idag, vinner de är vi närmare soffan än Barcelona:)
Ikväll är vi bortbjudna till ett par goda vänner, ett tag sedan vi träffades så det känns kul att ses igen.
I morgon åker jag och en kompis till Väla för att ägna dagen åt seriös shopping! Inköpsrapport kommer.

21 september 2007

Fredag

Jag har sagt det tusen gånger men säger det igen....vart tar tiden vägen? Det är redan fredag igen. Med den här farten flyttar snart kidsen hemifrån.Möjligt är det faktiskt att om 10 år så sitter maken och jag här själva, ensamma i ett stort tyst hus...vojne.Kanske ska skaffa en trea ändå?
Idag hade vi verkligen behövt åka in till stan,till Stadium för att inhandla vinterjacka och skor till barnen.Jag tror att möjligheten finns att Stadium har öppet till kl 19.00 och det vore ju toppen!
Idol blir det såklart och vi ska även prova ett nytt kycklingrecept som jag hittade i senaste numret av Buffé.Får passa på att äta nu för på måndag SKA JAG börja med GI rivstart.Så nu har jag skrivit det, nu måste jag göra det!

19 september 2007

Kvällens skörd


blev 40 st kanelbullar som just nu står och svalnar på min köksö. Inte konstigt att jag går upp i vikt istället för ner:)

Barcelona

Jag bokade ganska tidigt i våras en resa till Barcelona som min make fick i present när han fyllde år.Vi brukar försöka komma bort 1-2 nätter per år utan barn för att kunna umgås bara vi två.Detta året blev lite extra speciellt eftersom vi firade 5 -årig bröllopsdag också. Jag hittade ett jättebra erbjudande med Ryanair, vi betalar endast 1200:- totalt för 2 nätter på hotell och flygresan.Skitbra!
Kruxet nu är att jag inte tänkte så långt som jag borde....maken spelar ju som bekant fotboll och som det ser ut nu så kvalar de in till division 2 just när vi är borta.Eftersom han har kontrakt med klubben är det inte bara till att sticka iväg och dessutom har de ingen annan målvakt att sätta in:) Kollade såklart med Ryanair vad det kostar att boka om...tja om vi säger så här så ligger ombokningskostanden på mer än vi betalt totalt för resan.Så byebye Barcelona and hello soffan:)

18 september 2007

Tung i huvudet

En sån här regning höstdag vill jag egentligen bara en sak; ligga i soffan med en filt över mig och sova............
Huvudet dunkar, halsen kliar och det värsta av allt är att jag har glömt mitt nässpray hemma:)
Studenterna kommer förmodligen inte förstå ett ord av vad jag säger i eftermiddag när de ringer eller kommer på besök.Jag är bara så däbbt i näsan.

17 september 2007

Scout

Nu har jag precis kommit hem från ett föräldramöte med scouterna, vi hade jättetrevligt! Jag har lekt bolleken, gnistan och sifferleken, gjort små crepéblommor och fikat. Vi har även fått höstens schema med hajk, lingonrisplockning, julmarknad, lucia och det minst roliga....städning.
V47 ska jag och en kompis städa lokalen grundligt:) Med lite trevligt sällskap finns det ju åtminstone chans till att det blir liite skoj.
Nepp, nu ska jag plocka fram kläder till imorgon och packa väskor.Sitter först i personalmöte fram till kl12 och efter det är det min tur att bemanna receptionen.

16 september 2007

Söndag


Jag gillar söndagar, när de är som den här söndagen! Vi sov ganska länge allihopa och åt en sen frukost i lugn & ro tillsammans utan bråk och tjafs. Jag och maken gick sedan ut i trädgården och röjde utav bara den. Vi städade ur förrådet och tog undan utemöblerna, körde två stora lass till tippen och till loppis.
Hann med en runda på soffan innan jag slängde in maten i ugnen och nu ikväll har vi ätit en smarrig äppelkaka med vaniljsås.
Snart börjar barnen förbereda sig för natten och jag och maken ska slå oss ner i soffan och göra ett nytt försök att se "Music and lyrics".

15 september 2007

Lördag 15/9

Vaknade tidigt idag av att jag inte kunde andas så bra,j*kla förkylning.Gav mig ut i snålblåst och regn för att titta när sonen spelade match.Kanske inte jättesmart men jag ville gärna titta på honom idag.Men jag tänker inte cykla och titta när maken spelar i eftermiddag, det är ju skittradigt väder! Istället ska jag umgås med dammråttorna och tvätten och försöka svänga ihop något gott att äta till ikväll.Dottern ska ha myskväll med en kompis och sonen vill nog titta på film.
Nää, nu stirrar dammråttorna på mig,dags att ta fram dammsugaren!

14 september 2007

Min bästa vän


just nu är nässprayet.Jag är jätteförkyld och har ont i öronen, hostar och snörvlar.
Vi som ska klippa oss allihopa efter jobbet, då vill jag vara pigg och inte snörvlig. Vilken tur att det är mamma som ska fixa till oss i håret, då är det lättare att sitta och snyta sig hela tiden.
Ringde precis hem för att kolla så att barnen kommit hem från skolan och det var visst ingen höjdare där hemma; sonen är superarg för att han måste klippa sig och dottern för att vi inte hinner köpa godis just ikväll. Njuter nog en stund till jobbet innan jag måste cykla hemåt.

Som ni ser

så kan jag inte bestämma mig hur bloggen ska se ut....det andra kändes en aning för prickigt tror jag.Så nu kör jag vitt ett tag.Ett i-landsproblem I know:)

13 september 2007

En kväll i stallet




Jag hade lovat dottern att följa med henne till stallet ikväll, vi hade jättemysigt och vilket underbart väder vi fick!Samtidigt som dottern red så promenixade jag, hur bra som helst att förena nytta med nöje.
Nu ska jag kika på Idol och se om jag kan titta utan att skämmas ihjäl:)

TACK!

Tack för alla grattis, vad söta ni är!
Igår kom äntligen snickaren och satte upp den ena altandörren, stoor skillnad mot innan.Dörren vi hade förut bestod av svart panel och glas och den nya består av endast glas och vit aluminiumram.Ett enormt ljusinläpp i Tv-rummet.På lördag fixas förhoppningsvis den andra altandörren in i köket och sedan återstår "bara" 2 ytterdörrar:)
När Jonathan föddes för 8 år sedan började jag gå på den öppna förskolan i Nosaby för att träffa andra föräldrar och för att underhålla Josefin.Vi var ett stort gäng mammor som träffades ett par ggr varje vecka och stormtrivdes ihop.Vi kom då på idén att vi skulle träffas utanför, lite mer privat 1 onsdag i månaden för att pyssla.
Vi träffas fortfarande och vi är samma järngäng, jag var upp en runda igår för att träffa alla igen efter sommaren och vi har lika skoj varje gång.Inte för att vi pysslar särskilt ihärdigt nu, ibland tar jag med mig stryktvätten dit för att det blir roligare att stryka då.Vi fikade och när jag gått hem så ringde det plötsligt på min mobil och då sjunger de alla så vackert för mig.Så gulligt.

12 september 2007

Åldersnoja:)

Då har man blivit ett år äldre och som min lillebror så snällt påminde mig om imorse: nu är det bara hälften kvar till pension:)
Jag blev ordentligt uppvaktad i morse av den trötta familjen med sång & paket, pussar & kramar och lite mys i sängen.Nu sitter den snygga nya klockan säkert på min arm och blänker.
När jag kom till jobbet hade min snälla kollega köpt en kärleksmums åt mig och tänt ett jättefint ljus och stod och sjöng så vackert.
Nu ska jag plocka fram god fika åt mina kollegor, det blir nybakt bröd och lite gott pålägg.

11 september 2007

Lite bilder...









Lite bilder från gårdagskvällen och från ikväll.En mysig och skön tisdagkväll med bak och mys med tända ljus.



Tisdag 11/9


Jag börjar dagens inlägg med att tacka mina två vänner för trevligt sällskap i gårkväll! Vi skrattar alltid lika hjärtligt åt saker och på senkvällen blir diskussionerna allvarligare. Det blev sent, rysligt sent för att jag ska vara pigg idag:) Har så svårt för att varva ner när jag väl kommer hem och ligger ofta vaken en bra stund trots att jag är supertrött.Bilder kommer senare.


Igår var det 3 år sedan den hemska tågolyckan skedde precis vid vår gata, minns det som det var igår trots att jag inte blev personligt drabbad. Vi hade 34 ambulanser, 3 brandbilar och ett antal polisbilar på vår lilla gata. Vi överlät vårt hus till ambulansmännen, för att de skulle ha en toalett och ett ställe att kunna tvätta av sig.När jag kom hem från jobbet fick jag identifiera mig för att kunna komma in på gatan, vi blev sedan i princip inlåsta i huset för att det var psykiskt påfrestande för barnen om vi vistades utomhus.Just då skulle de resa tågvagnen upp och de upplyste oss om att alla människodelar inte var funna ännu......så vi stannade såklart inne.

På kvällen var gatan inte längre full av ambulanser och polisbilar utan av journalister och nyfikna Kristianstadsbor.De klättrade i våra trädgårdar, kröp på grannens tak och parkerade bilar så att vi inte kunde komma bort från eländet.

I 2 veckor tvingades vi titta på tåget som låg öde innan de forslade bort det.Men de som drabbades värst är ju givetvis de anhöriga till de två människor som dog och alla de passagerare som blev skadade.


10 september 2007

Måndag 10/9

Jag som hoppats på fint väder idag, eller åtminstone uppehåll! Dottern ska cykla med fritidsklubben för att bowla i eftermiddag och ikväll ska hon paddla på Helge å med scouterna....Lär ju bli två blöta historier:) kruxet är att hinna få regnkläderna någorlunda torra mellan aktiviteterna.Får blåsa med hårfönen kanske?
Sonen ska träna fotboll och jag ska hälsa på en kär vän som ska visa sitt nyinköpta hus.Har blivit lovad smarrig fika så det ser jag fram emot! Lite tända ljus, en kopp the och tjejsnack, en toppenkväll!

9 september 2007

Söndag 9/9




Så är kalaset avklarat och vilka fina grejer jag fick! 1 jättefin ljusbricka med tre stora blockljus och en hel del presentkort på MQ,nu kan jag köpa min jacka:) Maten räckte och blev över, fick en hel tårta över....bättre det än att det tar slut innan gästerna är nöjda!


Skönt var det att ha kalset hos lillebror, jag slapp ju den där lilla detaljen med att städa före kalaset!


Familjens present kommer på onsdag,som ju är min födelsedag och jag är så nyfiken....eftersom jag själv lagt undan den:) En klocka blir det, skitsnygg såklart!


8 september 2007

Lördag 8/9




Idag känns det ungefär som att jag "bara" stått vid spisen hela dagen.Jag har gjort 3 st tacopajer, 3 st frusna marängtårtor och förberett för kvällens middag som blir kycklingspett med jordnötssås.Middagen kommer att ätas ganska sent ikväll eftersom maken spelar i Rydaholm idag och inte väntas hem förräns 19.30. Efter maten bänkar vi oss givetvis framför tv:n för att heja på Sverige!


Hann med en runda på EKO också för att köpa jord och lite nya höstblommor att ha i mina nya blomlådor.


7 september 2007

3 veckor!

Allt som behövs är 3 veckor i skolan sen har man följande sjukdomar i klassen; halsfluss, svinkoppor och löss:)
Yepp, i förebyggande syfte ska jag beställa en luskam på nätet så att vi är rustade om lössen skulle dyka upp.
Jag är betydligt piggare idag men det allra bästa är ändå att det är fredag idag!

6 september 2007

Torsdag 6/9

Idag är lilleman i skolan igen, feberfri och skuttig precis som vanligt.Speciellt förkyld blev han inte heller så det har varit en släng av någon annan bacill.
Var på föräldramöte igårkväll i dotterns klass, vad härligt med föräldrar och lärare som verkligen engagerar sig 100% i barnen.Det här bytet av skola känns bara bättre och bättre och jag och maken är evigt tacksamma för att vi vågade ta beslutet i rätt tid!

Känner mig lite halvrisig idag, ont i huvudet och i halsen...vill inte bli sjuk och har absolut inte tid att bli sjuk nu(när har man det?).
Jag och lillebror ska handla till kalaset ikväll, det blir paj med en god sallad till och lite smaskigt bröd.
Min käre make har bjudit ut mig på lunch idag men jag vet inte vart ännu, hoppas på en god buffé någonstans.*kärlek*

5 september 2007

Mat till många?

På söndag firar jag min födelsedag tillsammans med min lillebror och hans sambo.Vi har födelsedagar så tätt inpå varandra så vi tyckte det var en smart idé.Dessutom vill lillebror visa upp sitt nya hus för släkten och då passar det ypperligt att vi har kalaset hos dem!
I morgonkväll ska vi åka och handla all mat, problemet är bara att vi inte har bestämt vad vi ska bjuda på? Vi blir 25st, det ska vara något som går att förbereda och som är ganska enkelt och inte snordyrt;)
Tacos bjöd vi på sist, sallad gången innan och chiliconcarne går bort.Paj med en god sallad till och nybakt bröd?
Till efterätt blir det iallafall fryst marängtårta med hallon.
Sonen är hemma även idag, inte lika febervarm men dock med feber.Farfar och farmor är snälla och ställer upp som sjukvakt.

4 september 2007

Tisdag 4/9

Sonen är hemma och är sjuk med feber och förkylning.Det onda i huvudet igårkväll berodde ju helt klart på detta men det är som sagt inte första kvällen/eftermiddagen han klagat på huvudvärk.Nåja vi får se vad som händer efter att han blivit frisk, han kanske behöver glasögon? Konstigt vore det annars eftersom både maken och jag bär glasögon.
Själv känner jag mig lite halvrisig, lite småförkyld men mest är det nog sviterna av för lite sömn och för mycket på jobbet.

3 september 2007

Lite senare:

En jobbig start och en hyfsat jobbig dag på jobbet men det blev bättre när jag kom hem.Maten stod på bordet,sonen var fotbollsklädd och dottern på bra humör.Efter middagen körde maken och sonen iväg till träningen, jag tog hand om disken och dottern spelade Sims(såklart)
Jag tog cykeln upp till fotbollsträningen när dottern gick till scouterna och vilket höstväder! Friska vindar men blå himmel,jättehärligt.
Sonen klagar på ont i huvudet och har gjort det ett par kvällar i några veckor och genast snurrar tankarna bortom allt förnuft.Men steg nr ett blir att kontrollera synen hos skolsköterskan.
Nu ska jag fixa fram alvedon och lite kvällsmat åt den lille mannen och sedan väntar soffan på mig! Det är ju måndag och CSI.

Bad morning:)

Vaknade 07.15, skulle vaknat 05.45.....Fick inte riktigt det uppvaknandet jag önskade eller den början på veckan som jag velat;)

2 september 2007

Söndag 2/9




Idag har vi varit på barndop, lilla Esther Malva Madicken skulle döpas i Gärds Köpinge kyrka.Det var fint och god mat serverades.Ibland tycker jag att det är jobbigt för magen att sitta ner för länge och bara "moffa" i sig mat så när vi kom hem gick maken och jag en powerwalk på nästan 1 timme.Skönt!


Nu har jag städat och fixat med tvätten inför den nya arbetsveckan och hade jag haft en bra bok hade jag satt mig ner och läst nu.Men boken jag läser nu är skitkass.Ska låna Stieg Larsson böckerna av lillebror senare i veckan och sen ska jag börja läsa igen.

1 september 2007

Lördag 1/9

Idag har jag och dottern varit på stan, för att hitta skor....det blev dock inga skor såklart utan lite nya "finkläder" istället.Bra att ha inför höstens alla kalas och festligheter.En glass hann vi också avnjuta i solen innan vi cyklade hemåt.
Dottern har sparat ett tag nu och idag köpte hon äntligen Sims 2, och har suttit klistrad framför datorn nästan hela eftermiddagen.Nu är hon på övernattningsparty i en sommarstuga i Fårabäck.
Jag och sonen och en kompis har tittat på när Nosaby besegrade Färjestaden hemma med 2-0.Yeah!!!!.
Nu väntar lövbiff och klyftpotatis och en god film, tror att jag somnar ganska snabbt i soffan ikväll, maken har nämligen snarkat något grymt i natt och jag har inte sovit många timmar. zzz.